Het spel in a nutshell

 

Hieronder wordt in vijf stappen een ronde van het spel Mobilopolie uitgelegd. In een workshop worden meerdere rondes gespeeld. De winnaar is degene die na een week hard werken en het meest tevreden is.

 

Wat is je taak?taak

Het spel begint met een taak die iedereen moet uitvoeren voor zijn werk. Sommigen zullen zich moeten verplaatsen, anderen kunnen het misschien via de computer af.

 

 

Hoe ga je je bewegen?

Iedere deelnemer heeft een andere voorkeur voor een vervoersmiddelen. De deelnemers moeten besluiten of en zo ja, met welk vervoersmiddel, zij willen reizen om deze taak uit te voeren

 

Wat kost dat?

Echter, je taak uitvoeren gaat niet zomaar. Het kost je wat. Hierbij kan je in eerste instantie denken aan geld, maar ook aan tijd of kosten voor het milieu of de inspanning die het een persoon kost om te reizen. Elke manier van reizen brengt een bepaald soort kosten met zich mee. Deze kosten kopen de deelnemers af door fiches in te leveren.

 

Wat zijn de onzekerheden?

Nadat alle spelers hun kosten in de vorm van fiches hebben ingezet en hebben uitgelegd welk vervoersmiddel ze kiezen om de taak uit te voeren, trekken de spelers om de beurt een externe factor. Een externe factor is een gebeurtenis waar je zelf geen invloed op hebt gehad maar die wel van invloed is op je reismogelijkheden. Is het vervoersmiddel dat je hebt gekozen nog wel de juiste keuze?

 

Hoe tevreden ben jij?

Is het geluk je taak uit te voeren? Gefeliciteerd! Dat stemt tot tevredenheid. Voordat de volgende ronde begint krijgt iedere deelnemer kans om fiches te kopen voor de volgende ronde.